0

П редседателят на съвета на директорите на "Сердика спортни имоти" Людмил Лазаров обяви след срещата на хората от ЦСКА с новия спортен министър Радостин Василев, че клубът ще бъде освободен от заплащането на наем за "Армията" и Панчарево. Това ще стане след като бъде учредено смесеното дружество за строежа на новия стадион в Борисовата градина.

„Постигнахме договорка, при учредяването на смесеното дружество, клуб ЦСКА да бъде освободен от заплащането на всякакви разходи. В момента, в който учредим новото дружество, ЦСКА спира да плаща наем", обясни председателят на "Сердика спортни имоти".

„То ще бъде със собственост 50% на държавата - чрез "Сердика спортни имоти", и 50 % на ПФК ЦСКА. Подготвено е споразумението за прекратяване на старите взаимоотношения. "Сердика спортни имоти" апортира "Българска армия" и спортния комплекс Панчарево, с което ЦСКА ще бъде освободен от заплащане на наемни взаимоотношения.

След тази среща съм обнадежден, че все пак ще направим крачка и ще вървим напред. Постигнахме някои договорености за нашите натрупани взаимоотношения през годините и мисля, че в скоро време ще имаме реална реализация на тази идея за инвестиция на ново спортно съоръжение.

Направихме сериозна крачка към реализация на този проект и България, както и феновете на ЦСКА, ще имат едно прекрасно съоръжение", сподели Лазаров.

Не е мираж, съвсем реално е осъществяването на този проект. Мисля, че министърът се ангажира с обсъждането на ПУП на Борисовата градина и смятам, че ще реализираме проекта.

Не е това проблемът. Трябва да променим статута на Панчарево, тъй като се води земеделска земя. Поехме ангажимент, че тези проблеми ще бъдат решени. Ще започнем изваждането на нужните документи и строителни книжа.

В този период започваме организация по набирането на строителните книжа, проектите и подготвянето на строителство. Новото дружество ще има капитал - непарична вноска от "Сердика спортни имоти" и парична - от ЦСКА. Досегашният наем не може да бъде опростен. Подобренията, които са направени в Панчарево - една част от тях ще ги приемем за сметка на наема. Останалата част ще я изплатят.

"Капиталът на новото дружество засега е 46 милиона. Направихме сериозна крачка и отиваме към строителство на ново съоръжение.

Когато им предадохме имотите, те бяха в лошо състояние. Има реални подобрения Строителството се извършва чрез провеждане на процедура - конкурс за избор на изпълнител. Това дружество върви по общия ред. Ще има поръчка, в която ще се избере строител. Дружеството е държавно, щом има документи, никой не може да ги оспори.

В случай, че се провали строителството, държавата си запазва активите в това дружество. Нашата идея е да се събори всичко до основи и да се построи ново модерно съоръжение", каза още Людмил Лазаров.