1

Ц СКА ще стартира лятната си селекция както и през миналата година – с търсенето на нов ляв бек. Тимът отново има проблеми на този пост, след като стана ясно, че Брадли де Нойер е аут до зимата. Нидерландецът, който бе реабилитиран, след като известно време бе в немилост, ще се оперира в Испания.

Причината е, че е скъсал връзки. Той получи сериозната травма при победата с 2:0 над Черно море в Пазарджик. Нидерландецът влезе като резерва, но стъпи на криво извън терена. Защитникът направи опит да продължи, но се оказа, че това няма как да стане. Първоначално се смяташе, че Де Нойер има разтежение, но се оказа, че нещата са далеч по-сериозни. 

Така отново на дневен ред изниква Матей Ханушек. Левият бек бе трансферна цел на „червените“ през зимата, но тогава предпочете да играе в Турция, където бе пратен под наем в Анкарагюджю. Иначе е собственост на Спарта Прага. 29-годишният бранител обаче записа едва 6 мача да столичани, в чийто редици е и Али Соу. През зимата той отхвърли възможността да продължи кариерата си у нас, но пък сега едва ли ще откаже.

Лошото за ЦСКА обаче е, че не само губи сериозен играч, но и пари. Както „Мач Телеграф“ вече писа, интерес към Де Нойер имаше от ЧФР Клуж. А сега на „Армията“ ще трябва да търсят играч на този пост, защото алтернативите са Тибо Вион и Галин Минков.

„Червените“ оглеждат и пазара в Норвегия

Със сигурност ЦСКА няма да се спре само до Матей Ханушек, твърдят запознати. Напротив, „червените“ ще се насочат към пазар, който им донесе двама от най-добре представящите се играчи в момента. Става въпрос за Норвегия. Именно оттам бяха привлечени Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц. Освен това от дълго време се твърди, че на „Армията“ търсят там заместник на Мено Кох, с който „армейците“ се очаква да се разделят през лятото. 

Както „Мач Телеграф“ вече писа, присъдата му е подписана, след като е отказал да подпише нов договор и да си намали заплатата, която е най-голямата в момента на „Българска армия“.