0

К олумбийското крило Марселино Кареасо, който се очаква днес да бъде обявен като ново попълнение на ЦСКА, ще подпише договор за две години с "червените", пише в днешния си бой вестник "Мач Телеграф".

Българският клуб ще плати трансферна сума от 100 000 долара за 23-годишния флангови футболист, твърди Noticias Del Once. Според информацията Онсе Калдас ще запази 20% от правата на играча, което означава, че клубът ще вземе толкова процента от парите при евентуална бъдеща продажба на Кареасо.

Играчът вече е в България, за да мине медицински прегледи и да договори окончателните параметри около преминаването си на "Армията".

Припомняме, че колумбиецът беше привикан по спешност в ЦСКА, за да замени хванатия с допинг Георги Йомов.

От Борисовата градина разкриха, че има вероятност "червените" да вземат още един футболист до края на трансферния прозорец, който в България приключва на 6 септември.

 

Ще бъде деветият колумбиец на "Армията"

Крилото Марселино Кареасо, който вероятно още днес ще бъде обявен официално за ново попълнение на ЦСКА, ще бъде колумбиец №9 на "Армията". Преди него осем представители на тази латиноамериканска страна са играли с променлив успех в ЦСКА.

Именно така беше ситуацията при първите чужденци в историята на "червените" - Бернардо Редин и Карлос Пимиенто, които бяха именно от Колумбия. Първият, който беше и национал на страната си, игра успешно за ЦСКА и дори вкара гол в дербито с Левски. Това се случи през далечната 1991 година, а Редин се разписа в последната минута за 1:1. Пимиенто обаче беше по-скоро провал.

Десетина година по-късно на "Армията" с гръм и трясък стъпи колумбиец №3 - Хамилтън Рикард, който беше играл преди това страхотно във Висшата лига на Англия с екипа на Мидълзбро. Голямата звезда игра в ЦСКА през сезон 2001/02, но беше натрупал много килограми и не успя да блесне.

Халфът Густаво Кулма, който дойде на "Армията" по време на първия сезон на Гриша Ганчев в ЦСКА, също остави противоречиви впечатления и бързо напусна.

Друг играч от Колумбия беше Хеан Карлос Бланков, който имаше статут на дълбока резерва на Фернандо Каранга. Нападателят остана малко на "Армията" и може би огромен процент от феновете на клуба въобще не го помнят.

Емблематичният бивш нападател на Литекс Вилмар Джордан също дойде в Борисовата градина в един момент. Нападателят, който се представяше страхотно край Покрития мост, беше доста натежал, когато облече червената фланелка, и се провали.

Колумбиец е в основата на изхвърлянето на Литекс от елита на България в края на 2015 година. Става дума за Рафа Перес, който си изработи дузпа и червен картон в края на първото полувреме на онзи прословут мач с Левски на "Герена", а след това решение на съдията - Стойчо Стоилов извади "оранжевите" от терена, а впоследствие клубът беше изхвърлен от елита.

Последният колумбиец в списъка е Браян Морено, който и към момента играе за ЦСКА, а представянето му е силно.