0

Ц СКА победи Царско село с 3:0 в последната си контрола преди началото на пролетния полусезон. Точни бяха Юрген Матай и Жорди Кайседо на два пъти. Преди срещата бе представен отбора на „червените“ за решителната част от сезона, като всички играчи, треньори и хора от щаба получиха овации от феновете, настанени в Сектор „А“. Най-аплодиран беше администраторът Стойко Сакалиев, който разкри за сериозен здравословен проблем на своята дъщеря. 
Очаквано предвид огромната разлика в класите, ЦСКА започна по-агресивно срещата, като атаките преминаваха основно през левия фланг, където активен бе Яник Вилдсхют. След един негов пробив се стигна до ъглов удар, след който Томас Лам бе близо до това да открие резултата след удар с глава, но не уцели вратата. Веднага след това, след пореден добър пробив на Вилдсхют, нидерландецът подаде към Георги Йомов, който стреля от точката на дузпата, но Ндиайе успя да спаси. Седем минути по-късно крилото от Нидерландия подаде към Греъм Кери, който стреля слабо право в ръцете на вратаря. В 16-ата минута Кери показа страхотен поглед върху играта, извеждайки Яник Вилдсхют сам срещу вратаря Ндиайе, но опитният нидерландец показа старата си слабост и не испя да вкара. В 24-ата минута ЦСКА достигна до ъглов удар. След центриране на Греъм Кери, Юрген Матай се оказа непокрит, а вратарят Ндиайе излезе лошо и капитанът засече топката в мрежата на Царско село за 1:0.
В първите минути на втората част двата тима започнаха да действат по-агресивно, но ударите към двете врати не изобилстваха. До такъв се стигна едва в 57-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле на „армейците“, топката се озова на крака на Седрик Коломбо, който пробва късмета си от далечна дистанция, но топката премина над вратата.



Малко повече от час след началото на срещата треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов получи много лоша новина. Халфът на Царско село Пиер Дзебли настъпи Тибо Вион по левия глезен. Реферът Волен Чинков показа директен червен картон на тъмнокожия футболист, а Вион остана да лежи на терена. След помощта на лекарския щаб французинът бе изправен, но не можеше да стъпва на левия си крак. Той веднага бе качен в линейка и откаран в болница със съмнения за счупен глезен. Любопитно е, че Стойчо Младенов не пусна играч на мястото на Вион и ЦСКА доигра срещата с 10 души.
В 72-ата минута Кох бе близо да се разпише, когато засече центриране от корнер на Чорбаджийски, но Ндиайе плонжира и изби в нов ъглов удар. Играта на Царско село бе повече от груба и това изнерви до краен предел феновете и най-вече Стойчо Младенов. Червен картон получи и Лукарели. Малко преди края на срещата второ попадение за ЦСКА отбеляза Жорди Кайседо, който майсторски плъзна топката в мрежата на „царете“. В продължението на срещата еквадорецът отбеляза второ попадение, правейки 3:0 с глава, а малко след това Бисмарк направи голям пропуск.