0

Р ъководството на ЦСКА ще предложи двойна заплата на Джонатан Линдсет, за да го убеди да поднови своя договор, пише в днешния си брой в. „Мач Телеграф“. 

Както е известно, контрактът на норвежеца с „червените“ изтича през юни 2025 г. и от януари той може да подпише предварителен договор с друг клуб.

Според норвежките медии месечната заплата на Линдсет в ЦСКА е 8200 евро. Сега той ще бъде възнаграден с двойно увеличение, ако реши да преподпише – около 16 000 евро. Тази заплата не е никакъв проблем за настоящото ръководство на „червените“. Все пак трябва да припомним, че заплатата на Лиъм Купър е 800 000 евро на година. Ако Линдсет подпише на новите условия, то той би трябвало да получава 192 000 евро на година.

Кариерата на норвежкия халф преди ЦСКА е доста скромна. Той е играл за тимовете на Одд Гренланд, Мьондален и Сарпсборг. Беше купен от „червените“ за 500 000 евро през лятото на 2022 г. Настоящата стойност на 28-годишния футболист е 2,5 млн. евро. За ЦСКА има 87 мача, в които е вкарал 13 гола и е дал 14 асистенции. Той е единственият от трима норвежци, заедно с Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем, който е твърд титуляр в схемата на Александър Томаш.