0

Ц СКА изненадващо обяви привличането на нов футболист. Това е Емануел Шакич, който може да играе на няколко позиции по терена, но се подвизава предимно като дефанзивен халф.

За последно Шакич играе за гръцкия Кифисиас, където в момента се подвизава Илиан Илиев-младши, като в кариерата си има и престой в Щурм Грац, откъдето се познава със сегашния наставник на „армейците“ Нестор Ел Маестро.

Ето какво написаха от клуба:

„Той е тук да се бори. За клуба, за отбора, за нас.

Познат като биткаджия Емануел Шакич е поливалентен футболист, когото треньорите могат да използват на няколко дефанзивни позиции. Неговата любима – дефанзивен халф. Роден и израснал в Австрия, Шакич има балкански корени. Кариерата му преминава в родината, продължава в Гърция, а днес вече е футболист на най-големия футболен клуб в България. Във визитката му изпъкват Арис и Щурм Грац. Именно в последния Шакич играе под ръководството на Нестор Ел Маестро, а двамата ще се съберат отново на „Българска армия“, давайки всичко от себе си за успеха на отбора!

Добре дошъл, Шака, и успех!“.

В същото време воденият от Нестор Ел Маестро тим се наложи с лекота над Литекс с 5:1 в контрола, играта по време на лагера в Тетевен, съобщиха от клуба.

Два гола за успеха вкара Данило Асприля, с по един се отличиха Дюкенс Назон, Тибо Вион и Майкъл Естрада, който помогна и с две асистенции.