0

Б лизо 10 700 м3 бетон и 1100 тона армировка ще са необходими за строителството на новия стадион на ЦСКА, съобщиха от клуба в специално видео, с което дадоха подробности за конструкцията на съоръжението в Борисовата градина.

"Конструктивните изчисления и определянето на геометрията на стадиона са две от най-сложните и времеви задачи, които имахме. Щастливи сме, че завършихме тази фаза от проекта и можем да ви дадем информация какво ще представлява строителството на новия ни дом", заявиха "червените" на клубния си сайт.

"Ще заложим основно на сглобяем стоманобетон и метални елементи, което ще улесни изключително много работата на терен и ще оптимизира сроковете за изпълнение на обекта. По-конкретно:

- елементите ще бъдат предварителното изготвени в заводски условия, което ще гарантира най-високо качество, естетика и прецизен контрол на производството;

- ще постигнем висока якост на бетона;

- монтажът ще е в пъти по-бърз, шумът - много по-малко, а неудобствата от строителните дейности на терен сведени до минимум.

- ще имаме възможност за производство на големи елементи с дължина над 20 метра, което е изключително трудно постижимо с монолитен стоманобетон.

Този подход на строителство ще съкрати времето за изпълнение на обекта наполовина.

Стотици изчисления бяха направени за всеки един детайл по стадиона, така че да гарантираме сигурност, качество и съвременни решения. Напълно уверени сме, че свършената работа до момента и тази, която предстои занапред, ще задоволят всички заинтересовани страни, които под една или друга форма са свързани с новото ни модерно съоръжение", се казва още в съобщението на cska.bg.