0

Ц СКА тотално надигра Черно море, но победи само с 2:0. Така „червените“ скочиха на върха преди мача между Лудогорец и Локо Пд. Головете отбелязаха през втората част Маурисио Гарсес и Джонатан Линдсет. Контузии обаче получиха Иван Турицов и Брадли де Нойер, докато Енес Махмутович ще пропусне дербито с Лудогорец другата събота заради 5 натрупани жълти картона.

„Червените“ направиха първия си сериозен пропуск в 15-ата минута. Марселино Кареасо получи много добър пас в наказателното поле на Черно море и стреля, Иван Дюлгеров не се намеси по най-убедителния начин, но успя да отклони топката достатъчно, за да се отклони тя след това в десния страничен стълб на вратата му. При повторната си намеса Дюлгеров успя да улови топката в ръцете си. 

„Армейците“ продължиха да натискат и в 32-ата минута Джонатан Линдсет стреля с глава, но в аут. Само 120 секунди след това ЦСКА направи нов голям пропуск. Иван Турицов центрира в наказателното поле, където Джонатан Линдсет свали топката с глава към Дюкенс Назон, който би, но Даниел Димов се намеси решаващо, изчиствайки топката пред голлинията

Тоталното „червено“ надмощие продължи и в 41-ата минута Тобиас Хайнц центрира от корнер, Мено Кох надскочи Атанас Илиев и стреля с глава, но Иван Дюлгеров направи страхотно спасяване. След това Линдсет стреля от малък ъгъл, но неточно.

Голяма драма беляза „червените“ в началото на втората част. Левият халф-бек Брадли де Нойер бе размразен и влезе на терена за пръв път след дербито с Левски, когато направи наивна дузпа. Той обаче получи контузия, като на мокрия терен глезенът му поддаде и коляното му се усука. След като получи медицинска помощ, Де Нойер взе решение да се върне в игра, но няколко секунди по-късно стана ясно, че той няма да може да продължи участието си в двубоя и бе заменен от Лазар Туфегджич.
В 51-ата минута Иван Дюлгеров направи две чудесни спасявания. Маурисио Гарсес проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Линдсет стреля, но Дюлгеров плонжира и фантастично спаси. След това топката попадна в Де Нойер, който стреля, но Дюлгеров отново спаси. Мазир Сула направи решаващ шпагат в краката на Дюкенс Назон, избивайки топката в корнер. 

В 79-ата минута все пак варненската крепост падна! Тибо Вион центрира отляво, Мено Кох свали за Дауда Бамба, който шутира, топката се отклони в Росен Стефанов и отиде в Маурисио Гарсес, който този път нямаше как да сбърка – 1:0!

В 89-ата минута Черно море имаше възможност да изравни, но ударът на Мазир Сула от фаул мина малко над вратата. 

ЦСКА стигна и до втори гол в 94-ата минута. Тогава безгрешният до момента вратар на Черно море Иван Дюлгеров допусна грешка след удар на Джонатан Линдсет с външен фалц и топката влетя в мрежата му 2:0.

Важно е да отбележим, че Брадли де Нойер, който напусна с контузия, замени Иван Турицов. Националът също се оплака от травма.