0

Ц СКА рухна в битката за титлата, след като загуби с 0:2 при гостуването си на Ботев в Пловдив.

Самюел Супрайен с първия си гол за тима и Тодор Неделев донесоха успеха на „жълто-черните“ още до почивката. Така „армейците“ не успяха да стигнат до победата в трети пореден мач от първенството и вече изостават с 9 точки от лидера Лудогорец.

Гостите на можеха да разчитат на четирима основни играчи, които са болни – Георги Йомов, Греъм Кери, Томас Лам и Тибо Вион.

„Канарчетата“ започнаха по-активно. Бароан излезе на отлична позиция, но Матай не му позволи да отправи опасен удар. При единоборството обаче капитанът на "червените" получи контузия и бе заменен от Християн Петров. Малко по-късно Конате получи отличен пас, елиминира съпротивата на Турицов и само добрата намеса на Кох предотврати удар към вратата. 

В 24-ата минута тимът на Азрудин Валентич заслужено откри резултата. Неделев центрира от ъглов удар, Супрайен бе оставен непокрит в пеналта и от упор разстреля Бусато с глава.
След половин час игра домакините стигнаха до второ попадение. Резервата Петров скочи необмислено на шпагат вместо да остави топката на Мазику. От това се възползва Неделев, който стреля без подготовка от 25 метра и намери долния десен ъгъл на вратата, правейки Бусато за втори път безпомощен. 

Ботев (Пд) спря ЦСКА за титлата
Ботев Пловдив Ботев Пловдив Ботев Пловдив
13

В 35-ата минута Вилдсхут можеше да отбележи, след като шутира към опразнената врата, но Генев се хвърли пред голлинията и изби топката. В хода на атаката гостите имаха претенции за дузпа за нарушение на Супрайен срещу Гарсес. Реферът Георги Давидов бе привикан от ВАР да прегледа ситуацията, но отказа да посочи бялата точка. Малко след това Мазику се озова на добра позиция и стреля, но ударът му бе блокиран.

След почивката Ботев отново започна по-добре, но ЦСКА се съвзе и стигна до няколко отлични шанса да намали резултата. Мазику и Вилдсхут шутираха неточно, а Петров можеше да вкара с глава след центриране от корнер, но стреля право в Аргилашки. При следващия ъглов удар пък Гарсес насочи топката опасно към вратата, но тя мина на сантиметри над напречната греда. 
След час игра треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов предприе тройна смяна. В игра се появиха дебютиращият Браян Морено, Калоян Кръстев и Бисмарк Чарлс. В 72-ата минута Конате центрира отляво и сантиметри не достигнаха на Бароан да засече топката с глава в опразнената врата от Бусато. 

До края ЦСКА натисна, но стигна единствено до няколко неточни удара.