0

Ц СКА допусна грешна стъпка в борбата за титлата. „Червените“ не успяха да победят Локомотив Пловдив и двата тима завършиха наравно 1:1 на стадион „Българска армия“ в мач от 22-ия кръг на Първа лига.

"Армейците" поведоха в деветата минута с гол на „обичайния заподозрян“ Дюкенс Назон. Това бе четвърти пореден мач за първенство, в който хаитянинът вкарва, а попадението - под №11 в шампионата за него. 

В 44-ата минута Локомотив успя да изравни, след като Ерик Сорга се възползва от великолепно подаване на Димитър Илиев и мушна топката под краката на Густаво Бусато. Първоначално попадението не бе признато заради засада, но след триминутно преразглеждане с ВАР се оказа, че такава няма. 

В 87-ата минута Юрген Матей изпусна дузпа, нацелвайки десния страничен стълб на вратата на Динко Хоркаш, а преди това „червените“ имаха претенции за още поне две неотсъдени дузпи.

ЦСКА - Локо Пд 1:1. Снимки: start-photo.bg
ЦСКА Локо Пд ЦСКА Локо Пд ЦСКА Локо Пд
23

Въпреки че загуби точки, ЦСКА запазва първото си място с актив от 54, на вече на 4 пред шампиона Лудогорец, който утре приема закъсалия Пирин Благоевград. 

Локомотив Пловдив е четвърти във временното класиране с 38 точки и продължава битката с Черно море, Славия, Левски и Арда.