0

Ц СКА направи пълен обрат и победи Берое с 4:1 в мач от 19-ия кръг на Първа лига, с което „червените“ си върнаха челото във временното класиране, с точка преднина пред шампиона Лудогорец. 

Симеон Мечев даде аванс на заралии в 54-ата минута със страхотен гол от дистанция. В 71-ата минута Брадли де Нойер възстанови равенството под Аязмото. В 77-ата минута Браян Морено направи обрата за "армейците" пълен, а пет минути преди края на срещата Дюкенс Назон вкара за 3:1. В добавеното време на срещата Иван Турицов бе точен при изпълнение на дузпа, оформяйки крайното 4:1 за "армейците". В края на срещата пък Християн Петров бе изгонен с втори жълт и червен картон и остави гостите с човек по-малко.

Особено през първото полувреме обаче победата въобще не изглеждаше възможна за ЦСКА, който с нищо не показа, че се бори за титлата. „Червените“ излязоха тотално преобразени през втората част и с лекота осъществиха обрата.

Първата по-опасна атака в мача бе дело на ЦСКА, когато в 5-ата минута Тибо Вион бе изведен отдясно, той нахлу в наказателното поле на Берое и опита подаване към Туфегджич, който обаче бе изпреварен и не успя да стреля.

В 25-ата минута настъпи спорна ситуация, след като Вини Трибуле нахлу в наказателното поле на ЦСКА, но преди да нанесе изстрел той бе задържан от Амос Юга, а след това се озова на земята. Първоначално съдията подмина положението, но секунди след това даде сигнал, че ситуацията се преглежда. Все пак дузпа не бе отсъдена.

В 33-ата минута Вини Трибуле бе изведен очи в очи с Густаво Бусато, стражът излезе далеч извън наказателното си поле. Той обаче не успя да спре камерунеца, който остана с топка в крака и я прати в опразнената врата на ЦСКА. Радостта на домакините продължи кратко, тъй като бе отсъдена засада, а попадението бе отменено.

В последните секунди на редовното време на първото полувреме Гарсес бе потърсен с центриране на далечната греда. Той дори успя да стреля с глава, но не успя да придаде сила и точност на удара и топката мина встрани от вратата.

Берое - ЦСКА 1:4. Снимки: start-photo.bg
ЦСКА Берое ЦСКА Берое ЦСКА Берое
27

Второто полувреме започна с отлична възможност за ЦСКА. Брадли де Нойер намери Лазар Туфегджич с остро центриране на близката греда. Сърбинът стреля с глава от близка дистанция, но Иван Караджов показа отличен рефлекс, за да спаси.

В 53-ата минута Тибо Вион отпрати опасно центриране в пеналтерията на Берое. Амос Юга и Гарсес се опитаха да стигнат до нея на далечната греда, но не успяха. 

Минута по-късно Берое поведе в резултата. Симеон Мечев опита изстрел от сериозна дистанция, до който стражът на ЦСКА Густаво Бусато успя да стигне, но не се справи и топката се отби от ръката му и влезе във вратата - 1:0.

В 60-ата минута ЦСКА бе близо до изравнително попадение. Амос Юга се извиси във въздуха при корнер и стреля. Топката обаче мина над вратата.

Две минути, след като влезе в игра Тобиас Хайнц стреля извън наказателното поле, а топката рикошира в защитник на Берое и след това срещна страничния стълб на вратата.

ЦСКА стигна до изравнителния гол в 71-ата минута. Дюкенс Назон бе изведен в наказателното поле на Берое. Нападателят потърси свой съотборник с подаване по земя в пеналтерията. Топката стигна до Брадли де Нойер, а нидерландецът я прати в мрежата за 1:1.

Шест минути по-късно "червените" осъществиха пълния обрат. Гарсес бе изведен отдясно с прекрасен пас на Тобиас Хайнц. След това Гарсес прати пас към Каресао, който стреля в гредата на Берое. Топката обаче попадна в Браян Морено, който я добави в опразнената врата за 2:1.

В 85-ата минута Дюкенс Назон сложи край на спора с трети гол във вратата на Берое. Нападателят бе намерен от Брадли де Нойер, след което стреля. Иван Караджов спаси, но топката се върна в краката на Назон, който с втория си опит я прати в мрежата.

В края на редовното време ЦСКА получи дузпа. Иван Турицов се нагърби с отговорността и не сгреши, оформяйки крайното 4:1 за своя отбор.

Секунди преди края на срещата Християн Петров бе изгонен с втори жълт и червен картон заради грубо влизане. 

ЦСКА е начело в класирането с 47 точки, с 1 повече от Лудогорец. Трети е ЦСКА 1948 с 39 т., а Берое е 11-и с 19 точки.