0

Ц СКА удари с 1:0 Локомотив (Пд) и записа четвърта поредна победа като гост и общо пета в серия от първенството.

Лазар Туфегджич донесе успеха, с който тимът на Саша Илич увеличи преднината си на 5 точки пред втория Лудогорец, който обаче е с два мача по-малко. 

В отложения мач от 7-ия кръг на Първа лига двата отбора изнесоха здрава битка на „Лаута“. Домакините първи стигнаха до опасно положение, след като Боруков стреля с глава, но Бусато спаси. След четвърт час Туфегджич бе изведен сам срещу вратаря и опита да го прехвърли, но не уцели вратата. Дори и да го беше направил обаче гол нямаше да има, тъй като бе маркирана засада. 

В 28-ата минута ЦСКА откри резултата. Райън Бидунга не успя да изчисти, след като Вион го пресира пред наказателното поле и топката попадна в Турицов. Бранителят центрира по земя към Туфегджич, който не нанесе най-добрия удар, но все пак направи достатъчно, за да мушне топката във вратата.

В 36-ата минута Карагарен стреля с глава, а топката профуча на сантиметри от вратата.  Малко преди края на първата част голмайсторът Туфегджич се контузи и бе заменен от Браян Морено. 

„Смърфовете“ продължиха да натискат и Матеус нанесе удар с глава след корнер, но Бусато отново бе на мястото си.

Локомотив Пловдив - ЦСКА 0:1. Снимки: start-photo.bg
Локо Пд ЦСКА Локо Пд ЦСКА Локо Пд ЦСКА
21

Локо започна по-активно второто полувреме и бе близо до изравняване, но Матеус от няколко метра стреля с глава на сантиметри от страничния стълб. В 63-ата минута фалцов удар на Карагерен пък премина встрани от целта. Обръчът около вратата на „червените“ започна да се затяга и Матеус отново стреля опасно с глава, а гостите имаха късмет топката да срещне тялото на Християн Петров. 

10 минути преди края резервата на ЦСКА Мено Кох се приземи лошо на главата си след едно единоборство и трябваше да напусне терена. „Армейците“ бяха извършили и петте си смени и доиграха мача с 10 човека. Веднага след това Карагерен отправи опасен удар от границата на пеналта, а Бусато за пореден път не позволи да бъде преодолян. После пък Боруков стреля с глава, но топката премина точно над напречната греда.

В крайна сметка „червените“ оцеляха, след като отправиха само един точен удар в мача и прекъснаха негативната си серия от 3 последователни загуби на „Лаута“, затвърдявайки шампионските си амбиции.

Мач №100 за първенство с червения екип записа Жеферсон. Дюкенс Назон пък получи петия си жълт картон от началото на първенството и ще пропусне домакинството срещу Локомотив (Сф).