0

Ц СКА-София допусна голям домакински провал в преследването на лидера и 10-кратен шампион Лудогорец – нулево равенство 0:0 с последния в класирането Царско село. 

Така отборът на Стойчо Младенов изостава с 5 точки зад „орлите“, които имат мач по-малко. При успех срещу Левски в Разград утре Лудогорец ще е с аванс от 8 т.

ЦСКА-София не успя да вкара гол на последния Царско село
ЦСКА София Царско село ЦСКА София Царско село ЦСКА София Царско село
18

На Българска армия имаше общо четирима българи сред 22-мата в стартовите състави на двата отбора: Турицов и Йомов (домакините) и Йорданов и Николаев (Царско село).

Царско село, отбор събран преди около месец, поет от нов италиански треньор (Стефано Маколи) броени дни преди мача на Армията след 6 поредни загуби, не изглеждаше обречен срещу „червените“. А вратарят Ндиае отрази всички по-опасни удари на домакините.

Първият шут към вратата му отправи Мухар в седмата минута – над напречния дирек.

В 21-ата минута Турицов би силно от около 25 метра, но  Ндиае изби в корнер. В 37-ата минута един от двамата българи в състава на гостите - Николаев, за малко не си отбеляза автогол. При опит да изчисти центриране отдясно в корнер, той насочи опасно топката към собствената си врата, но Ндиае беше нащрек и изби с крак.

В 53-ата минута пред червените се откри първото по-опасно положение, когато Лам засече с глава центриране от корнер, но край десния стълб. Пет минути по-късно Йомов проби отдясно и стреля под ъгъл, а Ндиае изби. В 62-ата минута пък резервата Гарсес получи в наказателното поле на гостите, овладя на гърди и отправи акробатичен шут със странична ножица над напречната греда.

В 81-ата минута Жеферсон центрира от корнер към далечната греда, където Мухар стреля параболично с глава и топката се отби в напречната греда. В 6-тата минута от добавеното време Бисмарк бе оставен непокрит в наказателното поле, но пропусна да донесе трите точки на своя отбор с шут в аут от 7 метра.