0

В ЦСКА са останали доволни от изявите на бразилското крило Маурисио Гарсес и затова „червените“ са решили да привлекат футболиста за постоянно.

В момента Гарсес играе на „Българска армия“ под наем от бразилския Бруске. Очаква се обаче „червените“ да активират откупната клауза на играча, съобщи изданието Globo.

Тя е на стойност 600 хиляди щатски долара, като президентът на Бруске Данило Резини очаква това да се случи в най-скоро време.

Маурисио играе за ЦСКА от януари 2022 г., като до момента има 36 мача, в които се е отчел с 9 гола и 2 асистенции.

Той бе използван на няколко позиции от треньора Саша Илич през есента, като игра като крило, нападател и дори десен халф-бек. Трябва да се отбележи, че ако ЦСКА не плати сега за Гарсес, той ще продължи да играе за „червените“ под наем, но откупната му клауза ще набъбне на 650 000 евро.

Един от основните футболисти на ЦСКА - Амос Юга, се е съгласил да подпише нов договор с клуба, като новината ще бъде обявена официално от „армейците“ скоро.

Юга е лидер, несменяем титуляр и любимец на феновете. Един от най-постоянните в изявите си на терена играчи. До момента той записа точно 99 мача с червения екип.

Според „Топспорт“ националът на ЦАР е имал предложения от чуждестранни клубове, но е заявил на ръководството на ЦСКА, че иска да остане в отбора. Наскоро нови договори с 31-кратния шампион подписаха Тибо Вион и Християн Петров.