0

С лед 2 победи и 1 равен ЦСКА се върна на пътя на загубите, след като падна с едно на мъка от пълния със „сини” кадри Септември 2 седмици преди вечното дерби с Левски.

Освен че записаха шестото си поражение от началото на кампанията, което бе второ от идването на новия треньор Александър Томаш след също 0:1, но от Ботев Пловдив, „армейците” се и изпоконтузиха. С травми напуснаха новите звезди Лиъм Купър, Джеймс Ето’о и Лумбард Делова.

Гола за едва третата победа (толкова има и ЦСКА) на Септември в шампионата вкара камерунецът с френски паспорт Бертран Фурие след карамбол в наказателното поле в 37-ата минута.

Успехът на тима на Румен Чандъров, който е воден от бившия треньор на Левски Николай Митов-Жадното и е съставен от  ненужни на „Герена” играчи, е исторически, защото е първият над „червените” в родния футболен елит през новия век.

Така Септември, завършил срещата на Националния стадион „Васил Левски” с 10 души, след като Митко Митков бе изгонен в самия край за втори жълт картон, се изравни с ЦСКА по точки, като двата отбора имат по 10. Все пак 31-кратните шампиони са с по-добра голова разлика и са едно място по-нагоре - 12-и.