0

О тборът на ЦСКА - София разгроми с 5:1 Литекс в контролна среща, която се игра на стадион "Георги Бенковски" в Тетевен.

Спарингът се състоя от две полувремена по 30 минути. Точни за "червените" бяха Браян Морено, Жираир Шагоян, Мено Кох, Майкъл Естрада и Сейни Санянг.

През първото полувреме футболистите на Нестор Ел Маестро имаха териториално превъзходство, но противно на логиката в 19-ата минута Литекс поведе с 1:0, след като голмайсторът на тима Илиян Капитанов направи хубав самостоятелен пробив и с много силен и точен изстрел откри резултата. "Червените" реагираха мигновено и малко след гола Браян Морено пропусна да изравни от чисто положение. 

В 27-ата минута колумбиецът се реваншира за пропуска си и изравни, след като бе най-съобразителен при едно разбъркване в противниковото наказателно поле. 

След половин час игра Жираир Шагоян направи хубав пробив по лявото крило и с прецизен шут направи пълен обрат, разписвайки се за 2:1. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

През втората част старши треньорът на ЦСКА - София Нестор Ел Маестро направи три промени в състава си и в игра се появиха стражът Марин Орлинов, Марселино Кареасо и Майкъл Естрада, които замениха Димитър Евтимов, Джонатан Линдсет и Амос Юга. 

"Червените" започнаха вихрено и още в началните минути на второто полувреме стигнаха до трети гол. Негов автор бе Мено Кох, който се възползва от подаване на Жираир Шагоян и с кинжален изстрел записа името си сред голмайсторите за 3:1. 

Десет минути преди края Майкъл Естрада също успя да се разпише за 4:1. Малко преди последния съдийски сигнал еквадорецът асистира на Сейни Санянг, който отбеляза своето първо попадение с червената фланелка и оформи крайния резултат 5:1.

Следващият мач на ЦСКА - София в efbet Лига е на 21 октомври, когато тимът гостува на Пирин (Благоевград).