0

Ц СКА търси нов отбор на Иван Турицов, разкриха от "Армията". Предстоящата раздяла не е продиктувана от спортно-технически причини. Ръководството на "червените" е стигнало до извода, че бранителят не е успял да преодолее пропуснатата дузпа в края на миналия сезон, която реално лиши ЦСКА от титлата. Припомняме, че Турицов трябваше да стреля от бялата точка в последната минута на мача с ЦСКА 1948. Той пропусна, мачът завърши 1:1, а "червените" бяха свалени малко след това от върха, след като Лудогорец победи.

Според "армейците" именно тази пропусната дузпа е в основата на скандала  след мача със Сепси, при който Турицов скочи на феновете, а след това му взеха капитанската лента.

"Ръководството на ЦСКА взе решение да отнеме капитанската лента на Иван Турицов. След невероятната подкрепа, която Иван получи от всички в клуба и по трибуните в края на миналия сезон, вчерашните му реакции срещу публиката на ЦСКА са недопустими. Не приляга капитана на най-великия клуб в България да реагира по този начин и да не е в състояние да контролира емоциите си", обявиха след инцидента от "Армията".

Очаква се "червените" да предложат Иван Турицов на клубове в Русия и Турция.