0

Ц СКА показа, че се намира в топформа и размаза с 5:1 седмия в първенството на Казахстан – Шахтьор Караганда. 
Срещата обаче не започна добре за тима на Стойчо Младенов и „червените“ допуснаха гол още в 5-ата минута. Тогава Тимур Досмангабетов получи хубав диагонелен пас на левия фланг и веднага центрира към наказателното поле. Там Николай Ковтадюк с глава изпревари централните бранители на ЦСКА и с глава прати топката в мрежата на Бусато. 
„Армейците“ веднага се хвърлиха в атаки, като първо опасен удар на Греъм Кери бе блокиран от защитник на Шахтьор. В 13-ата минута ЦСКА изравни с попадение на Амос Юга. Кери изненада вратаря Цуприков от пряк свободен удар, топката срещна напречната греда, а в създалото се меле най-съобразителен беше Юга, който отблизо изравни - 1:1. В 23-ата минута Греъм Кери отново блесна с майсторско изпълнение на фаул, но този път стражът на Шахтьор внимаваше и изби. От последвалия корнер Георги Йомов донесе пълен обрат за ЦСКА с фамозно изпълнение, с което завъртя топката директно в далечния ъгъл на вратата на съперника – олимпийски гол, както го наричат в Испания. Надъханият Йомов наказа грешка на бранител на Шахтьор в 32-ата минута, който не успя да изчисти топката. Националът се възползва и покачи на 3:1 с техничен удар.


В последните секунди на първата част Греъм Кери от фаул, близо до ъгловото флагче, прехвърли купа от играчи в наказателното поле и топката стигна до забравения Амос Юга. Халфът на ЦСКА не се поколеба да стреля от въздуха и въпреки че ударът му не беше много силен, затрудни Цуприков. Вратарят улови топката, но съдиите показаха, че тя е преминала с пълния си обем голлинията и посочиха центъра - 4:1. 
Втората част започна както и първата - с опасност пред вратата на ЦСКА, но Густаво Бусато показа отличен рефлекс. Шест минути по-късно стражът на „червените“ отново трябваше да се намесва, за да не се стигне до автогол. Отборът на Стойчо Младенов стигна до ново попадение в 63-ата минута. Отбеляза го Иван Турицов от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. Десният бек реализира с хладнокръвно изпълнение от бялата точка.
Малко преди края в игра за Шахтьор се появи футболист, носещ фланелка с №89 и името „Тошев“ на гърба. Оказа се, че това е Шангас Флюк, а екипът е на българския нападател Мартин Тошев, който игра за Шахтьор през миналия сезон.