0

Ц СКА ще вдигне контузените си звезди за дербито с Левски, пише днес в. "Мач Телеграф". Капитанът на тима Юрген Матай, който вече пропусна три мача, след като се контузи при домакинската победата над Берое, със сигурност ще бъде в групата за срещата. Не е ясно само дали ще започне от първата минута, защото е загубил от игровия си ритъм заради травмата.

Иначе заради разтежението в задния бедрен мускул той няма да играе и утре в сблъсъка с Локомотив Пловдив. Ситуацията при Тобиас Хайнц е същата. Очаква се норвежецът да не бъде рискуван срещу "смърфовете", за да е готов на 100 процента за дербито с Левски. Халфът ще бъде готов и за титуляр срещу "сините". Друг е въпросът дали Нестор Ел Маестро ще заложи на Хайнц. В негово отсъствие сякаш ЦСКА играе по-добре. Наказанието за два мача на Амос Юга обаче вероятно все пак ще произведе Тобиас в титуляр, защото африканецът оставя една дупка в халфовата линия.

Най-сложна е ситуацията с Иван Турицов. Той е най-далеч от завръщане на терена, но все пак има шансове да бъде в списъка на Нестор Ел Маестро за Левски. Защитникът пропуска със сигурност мача с Локомотив Пловдив.

В същото време защитникът Мартин Стойчев вероятно ще бъде на линия още за битката със "смърфовете". Очаква се именно той да играе отдясно на отбраната на "червените" утре.