0

Ц СКА ще се подсили с нови двама футболисти, ако елиминира Сейнт Патрикс в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, съобщава вестник „Мач Телеграф“ в днешния си брой.

Старши треньорът Саша Илич неколкократно повтори, че всеки футболист, който би вдигнал класата на тима, е добре дошъл на „Армията“ и че ръководството непрестанно работи по селекцията. В началото на седмицата към тима бяха вписани последните две нови попълнения - норвежкият халф Джонатан Линдсет и котдивоарският нападател Дауда Бамба, който от месец тренираше с „червените“.

В ЦСКА обаче искат да дадат още дълбочина на състава си, макар вече да привлякоха цели шестима футболисти – Шопов, Туфегджич, Де Нойер, Назон, Бамба и Линдсет. При отстраняване на Сейнт Патрикс, планираните сделки почти сигурно ще бъдат задействани, предвид свежите финансови постъпления, които ще влязат при достигане на плейофа срещу Базел или Брьондби.

Отпадане от „светците“ обаче ще охлади трансферните мераци на клуба, който през лятото взе като свободни агенти единствено Шопов и Бамба, а за останалите четирима извади пари. По непотвърдена информация „армейците“ искат да привлекат централен защитник, за какъвто се заговори, че вече е бил на разговори с шефовете в София, както и офанзивен футболист.

В същото време от медицинския щаб правят всичко възможно да вдигнат десния бек Иван Турицов за реванша в Дъблин. Националът не игра онзи ден заради болки в адуктора, но важността на мача в четвъртък го превръща в безалтернативен ход за Саша Илич. Очаква се Турицов да стартира като титуляр на „Тала Стейдиъм“.