0

Ц СКА продължи с един сезон договора на нидерландския централен защитник Мено Кох. Той пристигна на "Българска армия" от белгийския Юпен през февруари 2021 година, като през миналия сезон той записа 25 мача с 3 гола и 1 асистенция, съобщи БТА.

28-годишният бранител често оставаше резерва през пролетния дял от шампионата, но след тежката контузия на коляното в началото на месеца на основния стълб в отбраната и капитан на тима Юргей Матей, който почти сигурно ще отсъства до края на календарната година, ЦСКА ще има нужда от негов заместник. Спортно-техническото ръководство на „червените“ е преценило, че оставането на Кох в състава е добър вариант.

ЦСКА също така има принципна договорка за привличането на двама чуждестранни офанзивни футболисти.

От състава си тръгват Жеферсон, чийто контракт изтече и няма да бъде подновен, Маурисио Гарсес и Дауда Бамба.

С Бамба има разбирателство за прекратяване на договора, след като нападателят изкара почти целия дебютен за него с екипа на "червените" изминал сезон в лазарета заради чести контузии и записа едва 14 участия с 1 гол и 2 асистенции.

За Гарсес, който беше под наем от Бруске, "армейците" трябва да платят 650 хиляди евро, ако искат да го задържат. Сумата е прекалено висока и на този етап "червените" се отказват от него, но са готови да преговарят, ако от бразилския клуб се съгласят на значително намаление.    

ЦСКА ще бъде на лагер от 26 юни до 9 юли в Австрия, където се готви и през миналото лято.