0

Б осненски бек е вариант за заместник на Брадли Мазику, твърдят медиите в Турция, читирани от в. "Мач Телеграф". Става въпрос за Дженан Бурекович от Гьозтепе, който може да играе и като ляв халф. 26-годишният Бурекович бе привлечен от комшиите през септември 2020 година, но в последно време изпадна в ролята на резерва. През този сезон е взел участие в 9 мача, но предимно като резерва. В момента се смята за трети избор на Нестор Ел Маестро. Твърди се, че шефовете на Гьозтепе са започнали разговори с него за разтрогване на договора му, който и без това изтича през лятото. Бурекович трябва да даде отговор до края на седмицата. В момента той е под карантина заради COVID1-19. Именно това спъва бързата развръзка около него, Гьозтепе и ЦСКА.

Твърди се, че именно Ел Маестро е насочил „червените“ към босненеца. Както е известно, те търсят човек, който да замени Брадли Мазику, чийто договор изтича през лятото, а той отказа опцията да го продължи.
Бурекович е играл още в Уйпещ, Войводина Нови Сад, както и Челик от родината си. Има и трофей във визитката си, което е препоръчително за играчите, които търси Стойчо Младенов. Печелил е Купата на Унгария през сезон 2017/18.