0

О т събота вечер публиката на Левски си има своя нов голям любимец. Не че той не беше обичан от нея и преди победата над ЦСКА с 1:0. Но след представянето му в това дерби едва ли е останал син фен, който да има колебание в оценката си за този играч. Разбира се, че става дума за капитана Цунами. 

След този мач няма никакво съмнение, че докато той е част от отбора капитанската лента трябва да стои точно на неговата ръка. Въпреки че е чужденец, и въпреки че е дошъл от другия край на света. Обикновено славата и фенската любов обират нападателите, защото най-често те вкарат головете, те носят победите и логично тях ги помнят повече. А защитниците и често остават в тяхната сянка. Цунами обаче като истинско цунами отнесе всички в дербито между Левски и ЦСКА, като превзе сърцето и на последния син фен. 

Два бяха епизодите в този мач с негово участие, които трудно ще се забравят. Единият беше в края на първото полувреме. Тогава, когато се хвърли и спаси сигурен гол след като се оплете в мрежата, но не позволи заедно с него и топката да влети в нея. След почивката пък Фаетон преодоля почти целия отбор на Левски и точно когато нанесе завършващия удар от някъде се появи Цунами и предотврати гола и при второто чисто положение на ЦСКА. 

Извън тези два епизода, бразилецът също бе невероятен. А публиката на Левски обича най-много такива играчи като него. 

Целия материал четете в днешния брой на в. „Мач Телеграф“