0

О светлението на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик вече работи и зелените от Хебър ще могат да приемат съперниците си и в тъмната част от денонощието.
 
На официалната страница на клуба беше публикувана снимка с кмета на града Тодор Попов, който позира щастлив под греещите прожектори върху зеления терен.

"Дългоочакваното осветление на стадион „Георги Бенковски” вече е факт! Преди броени минути извършихме и първите проби на осветлението на нашия любим стадион, който вече несъмнено е готов за новия исторически за нас сезон! Зелените напред! #fchebar", пише на фейсбук-страницата на отбора, ръководен от легендата на българския футбол Любослав Пенев.

Хебър започва тази година втория си пореден сезон в еfbet Лига, след като през миналата кампания успя да се спаси и от директно изпадане, и от участието на бараж срещу тим от Втора лига.

При завръщането си в елита хебърци играха цяла есен на националния стадион "Васил Левски" в София, а през пролетта домакинстваха в града си, но в светлата част от деня. Сега предстои нов исторически момент – домакински мачове на осветление. 
За поставянето на рефлекторите нямаше особени проблеми, но общината и клубът срещнаха затруднения от гледна точка на осигуряване на необходимите мощности, както и в самото изграждане на система за подаване на енергията.