0

С портно-техническата комисия на футболната централа върна на 11 юни (неделя) провеждането на баража за участие в квалификациите на турнира Лига на конференциите на УЕФА между Левски и Арда (Кърджали). Това стана на днешното извънредно заседание на комисията.

СТК преди два дни обяви, че измества двубоя с ден по-рано – на 10 юни, от първоначално обявеното за събота "във връзка с получени сигнали от ФК участници в срещите бараж за футболисти, на които им изтичат договорите на 10 юни и невъзможност да бъдат ползвани след тази дата, за да бъде спазен феърплеят и равнопоставеността на отборите".

От Левски вчера излязоха с остра позиция срещу промяната, а СТК днес смени позицията си. Така срещата ще се състои на 11 юни от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Комисията се мотивира в днешното си решение с опасността от смесване с „организирани фенски маси“ на участниците в „множество митинги на територията на град София“ в събота, 10 юни. И в името на „здравето и живота на хората“ върна мача на първоначалната му дата – 11 юни, неделя.

„Срещата за определяне на последния участник в Европейските турнири между отборите на ПФК Левски София и ПФК Арда Кърджали ще се играе на 11.06 (неделя) 2023 г. от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 г. Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.

Относно изтичащите на 10.06.2023 година договори на футболисти, СТК констатира, че на 08.02.2023 година поради извънредни обстоятелства с Решение на СТК е променен календара, същият е публикуван на официалната страница и всички участници в Първа лига са уведомени. 

Ръководствата на клубовете са имали достатъчно време да предприемат необходимите мерки за удължаване на договорите на своите футболисти, предвид на това, че датите за баражи са определени на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара е изцяло отговорност на ФК", се казва в последното становище на СТК на футболната ни централа.

От Левски съобщиха, че от днес в продажба са билетите за баража за участие В Европейските клубни турнири срещу Арда Кърджали. Ето какво написаха от „Герена“:

Левскари,

От днес в продажба са билетите за баража за участие в Европейските клубни турнири срещу Арда. Двубоят е на 11 юни, неделя от 19:00 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“! Пропуските се продават до изчерпване на количествата в официалния магазин на ПФК Левски, в мрежата на Eventim и онлайн ТУК: https://shorturl.at/eluAL

В неделя, 11 юни билети ще се продават от 10:00 часа до края на първото полувреме в официалния магазин на ПФК Левски, от 13:00 часа на касите пред Сектор А и от 15:00 часа до края на първото полувреме на касите на улица „Тодорини кукли“ и на арката пред Сектор „А“.