0

Д аниел Димов е големият любимец на феновете на Черно море. Сърцатият капитан на „моряците“ има декада от сезони зад гърба си със зелено-белия екип, а през този сезон отново е натоварен с ключовата задача да поведе своите съотборници в преследването на клубните цели. От „Мач Телеграф“ поговорихме с универсалния футболист за случващото се при варненци и амбициите на клуба до края на кампанията.

- Дани, привет. Предстои ви мач с Арда. Какви са очакванията ти за двубоя?

- Арда са солиден и добър отбор. Със сигурност ще ни създадат много проблеми, защото разполагат със стабилен екип. Очаквам здрав мач, изпълнен с много единоборства, с доста атаки към двете врати. Със сигурност трябва да подходим крайно мобилизирано, тъй като и ние имаме затруднения в последните мачове. Срещу такъв отбор трябва да бъдем максимално концентрирани до последния съдийски сигнал?

- Успя ли отборът да си върне самочувствието след последната победа срещу Пирин?

- За жалост, след победата срещу Пирин имахме мач за Купата, който не успяхме да спечелим. Имаме своите проблеми като резултати и игра, но вкъщи през този сезон се предствяме доста добре с помощта и на феновете. Надявам се днес срещу един отбор, който няма да е дълбоко затворен предполагам да имаме повече пространства, защото изпитваме проблеми срещу отбори, които играят по-затворено. Надявам се да успеем да материализираме положенията, които ще създадем и да се поздравим с крайния успех.

- След мача с Арда до края на полусезона имате мачове само срещу отбори от втората половина на класирането. Имате ли сили да ги спечелите за един силен край преди паузата?

- Срещу подобни отбори имаме повече трудности, отколкото срещу отбори водещите отбори, тъй като подобни тимове се затварят, бранят се дълбоко и там ни е трудно да намираме пътя към вратата, което е логично, след като имаме две линии близо една до друга. Ако искаме обаче да постигаме цели, които сме си поставили, трябва да побеждаваме подобни отбори. До паузата остават пет мача, които трябва да ги вземем всичките.

- Сам споменахте, че имате цел. Класиране в Топ 6 ли е тя или е по-висока?

- В Топ 3 се целим тази година. Поставили сме си по-високи цели, което смятам, че е добре за всички, тъй като, както съм казвал и преди – колкото са по-големи целите, толкова по-добре. Психологическата настройка е съвсем различна, когато имаш по-високи цели.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"