0

Т реньорът на Локомотив София Данило Дончич обясни постоянните слухове за очаквано негово уволнение с интересите на футболни агенти с връзки в медиите. След спечеления инфарктно с 2:1 накрая мач с Етър във Велико Търново сърбинът каза: „Дълга история за тези спекулации за моето бъдеще. Идват от хората, които не желаят доброто на нашия отбор, но имам доверие от ръководството, страхотно отношение от футболистите. 

Мениджъри искат през медиите да сменят треньор и да пускат техните играчи да играят. Това няма да стане. Но момчетата показват, че могат да се борят с всеки един отбор и да печелят точки".

С успеха срещу Етър Локо София събра 25 точки и се придвижи на 10-о място в класирането, каквато беше и целта на треньора Дончич при получаването на поста в квартал "Надежда". 

“Много умно играхме, дебнехме на контраатака. Знаехме, че ще получим в течение на мача 2-3 чисти голови положения, така и стана. И сега си тръгваме щастливи с три големи точки от Велико Търново.

Равностоен мач, и двата отбора се нуждаеха от точките. Искам да поздравя нашите момчета за изключителната борба през всичките 90 минути. 

Представиха се много зряло, следваха изцяло указанията им. Мисля, че надиграхме домакините малко повече тактически. Защото знаехме, че се нуждаят от точки и ще тръгнат в атаки. 

През първото полувреме те имаха две чисти положения, но трябва да изкажа моята похвала за вратаря Сашо Любенов, че ни спаси. 

Но пред второто със смените, които направихме, успяхме да затворим тази тяхна силна страна и не позволихме кой знае какви ситуации пред нашата врата, може би с изключение на контраатаката, от която ни вкараха за 1:1“, бе анализът на Дончич за мача. 

Попитан какво очаква от следващата среща, която е и столично дерби със Славия, Дончич каза: "Всяка точка е важна, има напрежение със сигурност  и това се вижда на терена. Очаквам да влезем в някоя по-спокойна зона в класирането, но не се получава. Сега със Славия трябва да играем добре и да вземем победата вече.

Загорчич откакто дойде се вижда голяма разлика, играят друг футбол и печелят точки. 

Но се надявам и ние да променим нещата, да играем по-офанзивно и по-креативно и да не допускаме да ни притеснят  на контраатаки. И се надявам да стане един добър мач и да спечелим", пожела си Дончич.

Неговият колега начело на Етър Светослав Петров определи загубата на „виолетовите“ като незаслужена.

"Не мисля, че загубата е заслужена. Глупава грешка за първия гол, но явно и късметът не беше на наша страна. Направихме доста глупави пропуски. Емоциите ни изиграха лоша шега. 

В последните 10 минути беше повече мач на емоция. Липсваше ни малко, но малкото във футбола е много. Каквото и да кажа, загубихме.

Най-хубавото е, че идва следващият мач. Всички сме професионалисти и да направим всичко възможно. Изключително съм разочарован сега. През първото полувреме играхме добре, имахме ситуации, но за съжаление не се получи."

Източник: БТА