0

Д арлан вече е минало за Левски, стана ясно вчера. Бъдещето му обаче е свързано с град, който в последните години всяваше страх в цял свят, след като оттам тръгна смъртоносният вирус COVID. „Сините“ са продали халфа на Ухан Три Таунс, а сделката приключила в неделя вечерта, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Засега обаче двете страни не бързат официално да я оповестят. Причината е, че китайците все още са на лагер в Дубай и искат първи да се похвалят с новата си придобивка, след като се приберат в родината си. От Левски нямат нищо против, след като вече напът към тях е играч, който се очаква да замени Дарлан. 

Ухан Три Таунс в момента има само двама чужденци. Сънародникът на Дарлан – Давидсон, както и Жи-Су Парк от Южна Корея. 

Както „Мач Телеграф“ вече писа, тази сделка ще докара в касата на „сините“ още 700 000 – 800 000 долара Халфът дойде при тях без пари през лятото от Гремио срещу обещанието за процент от бъдещ трансфер. Освен това на „Герена“ отнесоха доста упреци какво точно са видели в него. Дарлан отваря и още едно място за играч извън ЕС, след като тази бройка бе запълнена с привличането на Карлос Охене.

В Левски обаче са в сериозна дилема. И тя е свързана с голямата звезда на тима – Уелтън. Тимът има различно лице без него, но не е изключено и той да поеме по пътя на сънародниците си Роналдо и Дарлан. Интерес към него има. И той също е от Азия. Твърди се, че става въпрос за тим от Япония.

Досега „сините“ стряскаха кандидатите за него с цената на Уелтън – 4 млн. евро. Азиатците обаче са се изхитрили при новите си оферти. Те не вдигат сериозно парите за Левски, а подобряват личните условия на крилото. Това притеснява ръководството на „сините“, защото Уелтън има договор до края на годината и през лятото може да се отметне да го продължи за още един сезон. Това ще му позволи да си търси отбор като свободен агент.