0

Т реньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе категоричен, че отборът му е заслужавал победата срещу Арда.

"Като изключим първите 15 минути, бяхме по-добрият отбор на терена. И ние имахме ситуации в началото, но и отборът на Арда. След това взехме инициативата. Имахме план за мача", каза опитният треньор. 

"Имахме много ситуации за гол, но в крайна сметка и тези две попадения са достатъчни. Важно е, че водим вече с 11 точки пред втория отбор, защото така се играе по-спокойно. Аз искам отборът да играе на терена, като се забавлява. Доволен съм и от първите 15 минути, в които не влязохме по най-добрия начин, защото така отборът ще натрупа опит", каза още той.

"Ние мислим само за най-доброто за клуба", отговори Дерменджиев, запитан дали отборът ще се раздели с някои от най-добрите си чужденци след края на сезона. 

Треньорът на Арда Николай Киров пък поиска да отбележи позитивните неща, които тимът му направи най-вече в атака.

"Започнахме добре, но нямахме и шанс в две ситуации, когато топката срещна гредите. След това, когато Лудогорец взе инициативата, трябваше да бъдем много по-агресивни в единоборствата, за да не се стига лесно до положения пред вратата ни. Имахме проблеми в лявата зона на защитата. Опитахме със смяна на почивката, но стана още по-трудно след червения картон. След това беше нормално да се браним повече. Имахме положение и в края на мача, не успяхме", каза Киров.

"Искам да отбележим положителните неща в играта ни, особено в атака. Мачът се разви лошо за нас. Но ние продължаваме да работим. Искахме да изненадаме съперника, не се получи. Ще играем до края. Ако бяхме повели, щяхме да поставим Лудогорец под напрежение, но нека не гадаем какво щеше да се случи", каза още треньорът на тима от Кърджали.