0

Т реньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана доволен от класирането на отбора му на финала за Купата на България. "Орлите" сразиха Хебър с 9:0 общ резултат и в последния двубой ще спорят с Ботев Пловдив в София.

„Видях всичко това, което ми беше необходимо. Влязоха хора и играчи, които получават малко минути и съм доволен от резултата. За мен е важно функционално играчите да са готови. Вярвам, че нямаше никакви нотки на отпускане и подценяване. Те изпълниха това, което искахме – да разиграваме топката и да осигурим нападения“.

„Ботев си извоюва мястото на финала и в двата мача. Играха силно тактически. Очаквам много труден двубой, но мисля, че в София на „Васил Левски“ ще има доста публика и двата отбора ще направим добър мач. Хубаво е, че ще има много фенове на Ботев в София“, каза Дерменджиев.

Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев похвали своите играчи въпреки загубата с 0:5 от Лудогорец във втория полуфинал за Купата. Според него тимът му не е изиграл лош мач, а разградчани умело са наказали грешките.  

„Въпреки индивидуални грешки, които направихме, съм доволен от играта. Момчетата се справиха добре. Играха всички. Не направихме лош мач, но когато играеш срещу такъв съперник, който може да накаже грешките, се случват такива неща“, каза Пенев.

„Дадох шанс на всичките и направиха добър мач. Разчитаме на всички. Да, имаше наказани. Остават ни тези най-важни четири мача, които целим да спечелим много точки и да останем в Първа лига. Купата за нас е престиж“, добави той.

„Прекрасно е, че стигнахме до тук. В никакъв случай загубата не трябва да зачеркне положителното, което направихме. Написахме нова история. Това остава в историята на Хебър и е нещо много важно“.

„Утре се връщаме на работа сутринта. Ще имаме разговори в съблекалнята. Трябва да се забавляваме, но в рамки. Днес се надигравахме с Лудогорец. Имахме ситуации, не ги отбелязахме. Дай Боже в следващите мачове, които са решителни, да успеем да отбележим“, каза още треньорът на Хебър.