0

К огато Лудогорец вземе играч от нидерландската Ередивизие, то успехът е почти винаги гаратиран. До момента „орлите“ привлякоха трима играчи, като един от тях е футболистът на Фортуна Ситард Дерой Дуарте. Пред „Мач Телеграф“ националът на Кабо Верде даде първото си интервю на българска земя. 

- Дерой, как се стигна до трансфера ти в Лудогорец?

- Преговорите стартираха още през зимата, когато играех на Купата на Африка. Мисля, че там хората на Лудогорец окончателно са решили, че си струва да ме привлекат. В продължение на няколко дни агентът ми води почти непрекъснати разговори с представители на клуба. 

- Какви са първите ти впечатления от клуба?

- Всичко е супер професионално с отлична база и тренировъчен комплекс, както и с много добри футболисти в отбора, така че съм честно казано изключително доволен от решението да подпиша с Лудогорец.

- Как би сравнил условията за футбол в България с тези в Нидерландия?

- Мога да говоря само за това, което предлага Лудогорец, защото с другите клубове не съм запознат. Категорично мога да заявя, че при Лудогорец е по-добре от Фортуна Ситард, Спарта Ротердам, както и на повечето отбори в елита.

- Каква е главната причина да избереш Лудогорец, защото в медиите в Нидерландия се съобщава, че към теб е имало оферти от отбори от Ередивизие? 

- От една страна условията бяха добри, договорът беше добър както и факта, а от друга натежа фактът, че играем в Европа. Това е нещо, за което мечтая от дете. 

- В Лудогорец е твоят сънародник Пад. Помага ли ти с адаптацията?

- Вече 4 седмици съм в отбора и го чувствам като свое място, като със сигурност Серджо много ми помогна това да е така. Естествено, когато някой, който говори холандски и играе в Лудогорец от няколко години, ти помага, това прави адаптацията много по-лесна.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"