0

А танас Фурнаджиев ще бъде първи вицепрезидент на футболната централа, реши Изпълнителният комитет на първото си заседание след Конгреса на 15 март. Той ще заеме позицията на Емил Костадинов, който напусна заедно с бившия президент Михайлов.

Фурнаджиев бе вицепрезидент при предишното ръководство, а сега на тези позиции ще попаднат Николай Андреев и проф. Николай Изов. Те единствени събраха повече гласове от Фурнаджиев при гласуването на новия Изпълнителен комитет на централата.

Борислав Попов остава изпълнителен директор на БФC и неговата смяна изобщо не е коментирана, заяви новият шеф Георги Иванов след първото заседание на новия изпълком. Управата се събра за първи път след Конгреса на 15-и март и определи тримата вицепрезиденти, както и утвърди оперативни решения от предишни дни. Иванов отговори за позицията на изпълнителния директор, след като му беше зададен въпрос дали е обсъждано името на Добрин Гьонов от ЦСКА 1948.

"Всеки, който си е вършил съвестно работата, е тук и продължава да е част от БФC. А дали са освободени 10 или повече хора, това няма да го коментираме, както и няма да сочим хората с пръст", заяви Иванов. 

Селекционерите на националните отбори за юноши, чиито имена се знаеха, бяха утвърдени. Тодор Симов ще води юношите до 19 години, а Петър Карачоров – който му беше помощник, сега е начело на 17-годишните. Владислав Вутов, досега временен треньор, е утвърден за постоянно за селекционер на U15.
Кирил Котев – бивш футболист на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, за последно работил като спортен директор на ЦСКА 1948, е новият технически шеф. Именно на тази позиция работеше Георги Иванов преди да стане президент.
"Предвид работата му в ЦСКА 1948, а също така и заради личните му качества, които познавам добре – той е бил футболист при мене, се спряхме на кандидатурата му", обясни Иванов.

Източник: БТА