0

П очти както всяка една година Лудогорец започва пръв с официалните мачове. Този път още на 10 февруари, в събота, „орлите“ срещат ЦСКА 1948 в дълго отлаган мач за Суперкупата на България. Но този двубой направо изглежда лек спаринг, с оглед на това, което предстои за тима на Георги Дерменджиев след това – гостуване на Сервет в плейофите на Лигата на конференциите, дерби с лидера в Първа лига Черно море и реванш с швейцарците.

Лудогорец записа 5 контроли в своята зимна подготовка, като очаквано балансът е положителен – 3 победи, 1 равен и 1 загуба. Головете също са много в полза на „орлите“ - 11:4. След като контролата с Шахтьор Донецк пропадна, останалите съперници не бяха в графата „грандове“. Но пък бяха точно такива, каквито ще срещне Лудогорец занапред – солидни тимове, които хем играят футбол, хем са здрави физически.

Макар и в Разград да очакват един или два входящи трансфера, този път изходящите бяха повече. Защото си тръгнаха резерви като Мунир Шуиар, Доминик Янков и Франко Русо. Просто Лудогорец имаше прекалено широк състав, дори и имайки предвид факта, че отборът на Георги Дерменджиев участва на 4 фронта – първенство, купа, суперкупа и Европа.

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"