0

„ЦСКА напълно заслужено спечели вечното дерби. Игра по-добре, най-вече през второто полувреме. Използва по най-добрия начин грешките в защитата на Левски и триумфира – коментира бившият треньор на Левски и националния отбор Димитър Димитров – Херо. - Логиката победи в този мач, по-добрият отбор взе трите точки.

Преди мача почти бях сигурен, че Левски ще победи, но явно съм се лъгал. Да си признаем, ЦСКА показва от началото на пролетния сезон слаба продукция и като цяло не се намира в най-доброто състояние. Видяхте какво се случи срещу един много грамотен и амбициозен тим като Локо Пловдив. Смятах, че Левски е в по-добра форма, въпреки някои колебания. В предишни мачове от пролетния сезон играеше по-разнообразно.

Причините за загубата сега са няколко. Първо, много е рисковано да пускаш млад и неопитен вратар в такъв важен мач. Нищо против Иван Андонов, той има отлични качества, но за да пазиш във вечното дерби се изисква да имаш отлична комуникация и сработеност с отбраната пред теб. А такава нямаше и резултатът е това, което е. Но Николай Костов си каза, че това е негово решение и си носи отговорността за него. 

Какво още смята Херо за дербито - четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"