0

Лидерът на Локомотив Пд Димитър Илиев и  съотборниците му стартираха силно първенството. Сега обаче той разкри, че със съотборниците си имат една цел – да задържат четвъртото място и да стигнат до бараж за Европа.

 

- Какви са ви очакванията за мача с ЦСКА 1948? Ще успеете ли да вземете трите точки?
- Очаквам да победим. Влязохме в добра серия, но с Берое не успяхме да спечелим. Надявам се да наваксаме тези 2 точки, които изгубихме в последния мач. В ЦСКА 1948 има доста промени и играят с доста млад състав. Длъжни сме да направим всичко, за да спечелим и да държим разликата в точките с Левски. А при добро стечение на обстоятелствата - да я увеличим. 

- Валентин Илиев пое ЦСКА 1948. Виждате ли промяна при съперника?
- Много е трудно да се промени нещо в движение, когато през няколко дни има мачове. Треньорът може да вдъхне повече увереност на играчите. В последно време ЦСКА 1948 натрупаха доста негативни резултати и им липсва увереност. Чисто игрово трудно може да се промени нещо особено. Запознати сме с техните силни и слаби страни. Имат няколко опитни играчи, които изнасят тежестта. Особено в последната среща. Смятам, че сме по-добри и ще го покажем на терена. 

- В класирането сте четвърти. Доволни ли сте от това, което постигнахте до този момент?
- Със сигурност можеше и повече, защото в голяма част от есента бяхме лидери в класирането. Побеждавахме, но след това загубихме тази инерция. От нас зависи дали ще задържим позицията. Ще видим и програмата за плейофите. Мисля, че сме в добра позиция да атакуваме участие на баража за Европа. Мога да кажа, че сме надградили спрямо миналата година. Това е идеята на този отбор. Изградихме боеспособен тим и постигнахме впечатляващи резултати. Проблемът е, че не сме постоянни, но това е и трудно постижимо. Става с времето. Кадровите проблеми също се отразяват. И феновете, и ние, можем да сме доволни от това, което постигнахме до този момент.

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX