0

Л окомотив Пд записа само една победа в последните 8 кръга срещу 4 равенства и 3 загуби. А преди това Александър Томаш и компания пишеха история с 11 поредни срещи, в които не познаваха загубата. В събота предстои двубой с Левски, който също издиша в последно време. За „сините“ този мач може да обърне нещата с главата надолу, защото преднината им пред Арда е само от 1 точка. 

И при провал ще се простят в Първата шестица. Дали Локомотив Пд е способен на изненада? 

„Мач Телеграф“ потърси отговор на този и други въпроси от Димитър Илиев, двукратния носител на приза Футболист на годината. През този сезон той има само 1 гол, но пък е сред отличниците по асистенции – 4.

„Със сигурност ще е интересно и се надявам на „Герена“ да има много зрители, за да се получи хубаво дерби“, сподели пловдивчанинът. „От гледна точка на представяне в последно време, Левски не изглежда толкова добре, колкото в началото на сезона. Трябва да се възползваме от техните слабости и да победим.“

34-годишният нападател не крие, че на своя стадион Левски е фаворит, като се надява този път да счупи каръка и да постигне победа на „Георги Аспарухов“.

„На „Герена“ нямам победа. Ако изключим една, но тогава не взех участие. Виждаме, че Левски, срещу когото и да се изправи, е в ролята на фаворит, но аз мисля, че тази година силите са много изравнени. Надявам се да успеем да победим“, заканва се Димитър Илиев.

Как Локо Пловдив може отново да стъпи на върха, макар да е на 6 т. От него – четете в интервюто на Димитър Илиев в днешния „Мач Телеграф“