0

С портният директор на Септември Кристиян Добрев бе видимо разочарован от поражението от ЦСКА с 0:1 и най-вече от гола, който „червените” вкараха в края на първото полувреме.

„Постарахме се да се противопоставим на отбора на ЦСКА. Мисля, че през първото полувреме стояхме, може би е малко нескромно, но по-компактни, по-прибрани и по-чистите ситуации бяха за нас. Не успяхме да ги реализираме, а през второто полувреме може би малко се накъса играта и се прекърши ентусиазма в нашия отбор. Искаше ми се да упражним по-голям натиск, да ги принудим да сбъркат, не успяхме и в крайна сметка загубихме с 0:1. Не е добре, гледаме други резултати на други стадиони. Излизат най-добрите футболисти, сменят ги при 1:0 за противника. Малко ми е нехарактерно, това, което се случва, но очаквано… Най-лесно е така срещу един млад отбор да си покажеш… и аз не знам какво да си покажеш. За мен това, което се случи е, малко мога да бъда груб, но селска постъпка от селски футболист”, отсече Добрев.  

Босът на Септември определено бе афектиран и се изказа доста крайно по адрес на капитана на ЦСКА Юрген Матай: "Сложил ми ленатата! Това е лентоносец! Иска да се пъчи, че в него има нещо мъжко, но той е Западна Европа от едни страни, в които много е модерно да има трети пол, да има не знам си какво. Това на ръката му, ако е капитанска лента, постъпката му е, трябва да използвам нецензурни думи, но както и да е…"

"Много добре показа на млади футболисти, на млади момчета, по какъв начин трябва да се случват нещата. Най-интересното е, че преди две седмици случайно ми попадна един клин с абсолютно същата ситуация в Шотландия. Играеха Рейнджърс и някакъв отбор. Пуснете си и го пуснете и вижте какво направи треньорът на Рейнджърс. Аз не мога да търся и обвинявам някого, но ако си човек с мъжки атрибути и топки, има противодействие на тази абсолютна неправда във футбола. Защото все пак футболът е за мъже, а не за някакви женчовци, дошли от Ниската земя. Между мен и него разликата е сигурно като между мен и Меси. То трябва да си малко и мъж. Не искам да коментира, дайте нещо за футбола."

"Яд ме е, бе хора! Ако по този начин показваме на младите момчета.. Дошъл някакъв от Западна Европа, би трябвало при него да лъха на професионализъм, на феърплей, Случва се в емоцията. Аз не го обвинявам за постъпката. В емоцията може да не си видял, че наш футболист е изкарал топката. След това обаче има противодействие. Правите шпалир, вкарваме гол и мачът продължава. Всеки щеше да му ръкопляска. Вие не сте ли за това? Затова трябва да има треньори, ръководители, вътре самите футболисти. Когато си облагодетелстван нечестно, защото това е нечестно, можеш да си поправиш грешката."

"За жалост за пореден път нашият отбор е ощетен. Какво да направим? Ще се борим! Мисля, че изиграхме нелош двубой срещу отбор, който е в подем. Виждаме какво се случва при тях. Нови инвеститори, ще строят стадион, феновете са зад гърба им, всичко позитивно, но днес.. не знам. При всички положения и при тях ще им горчилка от тази победа. Здраве да е! Ние ближем рани и гледаме следващия мач, който се надявам да го изиграем по-добре и да го спечелим.

Целта оправдава средствата е така. Но средствата трябва да бъдат спортни, футболни, джентълменски и мъжкарски. Тук от последните три изброени нямаше нищо. Да не изброявам други случи и епитети. Всеки си носи отговорност за действията и постъпките. Не можем да гледаме отстрани, кога безучастно, кога с някакво участие, но какво можем да направим? Пак казвам, че футболът е за джентълмени и мъже. За жалост тук аз не видях мъжка постъпка", каза още Кристиян Добрев, цитиран от gong.bg.