0

Р ъководството на Левски се похвали пред акционерите на клуба, че са платени почти 2,5 милиона към главницата, която клубът дължи на Националната агенция за приходите.

Днес клубът от „Герена“ проведе близо 4-часово заседание, на което стана ясно, че "сините" очакват задълженията по това направление да слязат под психологическата граница от 10 милиона лева.

Около 4 милиона от тази сума са лихви към главницата, пише dsport.bg.

Левски очаква ново споразумение с приходната агенция, което да е по-изгодно за клуба. В момента има действащо такова.

В същото време се разбра, че Левски е продал рекордните 17 000 официални фланелки. Информацията е получена от акционерите на клуба, които са били на днешното Общо събрание.

От тях 14 000 са били пласирани в клубния магазин, а останалите чрез партньори на Левски.

Цифрите са изключителни за българските стандарти, като новият екип влезе в продажба едва преди края на миналия сезон.

След края на Общото събрание изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров направи кратък коментар. Той отговори на бившия член на Надзорния съвет Петър Ганев и заяви, че "нещата цифром и словом са доста по-добри от предишните години". 

"Доста интересно бих казал мина Общото събрание. Имаше доста въпроси от акционерите. Мисля, че на всички въпроси успяхме да дадем отговор. Тази информация, която излизаше в медиите, че няма прозрачност, просто сега а всички им стана ясно и им се даде правилен отговор“, коментира Боримиров.

Запитан за бъдещето на треньора Николай Костов, който бе освиркан от феновете след загубата с 0:1 от ЦСКА 1948, Боримиров обяви: „Никога не е стояла на дневен ред темата за оставката на треньора. Той се ползва с нашата подкрепа“ и допълни, че бърза, тъй като има да решава важни въпроси с Костов.