0

Д нес е последният кръг в трета група на Първа лига, който ще реши съдбата на три отбора.

Ботев Враца, Пирин и Хебър са в свирепа битка за оцеляване в елита. Тимът от северозапада е в най-неизгодна позиция, защото не зависи само от себе си. Сметките показват, че за да се добере Ботев до бараж за оцеляване, е необходимо да победи Берое в последния си двубой във Враца днес, а в същото време единият измежду Пирин и Хебър да не спечели своите срещи, съответно срещу Локомотив в столичния квартал „Надежда“ и Етър в Пазарджик. Има и един мечтан вариант, при който врачани ще се спасят директно, но за да се случи това, е нужен не само успех над заралии, но и задължителна победа на столичното Локо, а Хебър да не успее да надделее срещу “болярите”. 

За Пирин и Хебър нещата са ясни. Ако двата отбора спечелят – Пирин остава в елита, а Хебър отива на бараж. И двата тима имат всички предпоставки да го направят, защото играят срещу отбори, чиято съдба е ясна – Локо Сф няма как да изпадне, а Етър отдавна се е закотвил на дъното. Поради тази причина във Враца се молят Етър и Локо Сф да играят феърплей и да не се предадат в своите мачове. 

След равенството с Етър, което изпрати врачани в тази тежка позиция, треньорът Христо Янев призна, че напрежението в отбора е прекалено голямо и това влияе на футболистите. Според легендата на врачани Петър Каменов, ще е геройство, ако неговите любимци останат в групата на майсторите. „Във футбола има една приказка, че докато има мачове, има и надежда. Затова Ботев до последно трябва да вярва и да се надява.

Първо обаче ние трябва да си свършим работата срещу Берое, който е един непредвидим тим, играчите му няма да са психически обременени и в такива случаи, след като един отбор не е поставен под напрежение, играта му върви по-леко“, коментира Каменов пред сайта nostrabet. - Аз бих се радвал, ако Локомотив София и Етър играят честно в своите мачове. До този момент те го правят и за нашия футбол ще е добре, ако феърплеят властва до края по терените. Повече съжалявам обаче, че нашият Ботев изпусна много точки с лека ръка. Отчитам, че всеки отбор преминава през възходи и падения по време на един сезон, но при нас спадът продължи дълго и това, което изгубихме, бе трудно да се компенсира впоследствие, въпреки положените усилия от треньора и играчите.“


Кой срещу кого има предимство

Пирин и Ботев Враца по 33 точки – предимство за Пирин – победа във Враца с 2:1 и загуба в Благоевград с 0:1

Хебър и Пирин по 31 точки – предимство за Пирин – победа в Пазарджик с 2:1 и равенство в Благоевград 1:1

Ботев Враца и Хебър по 31 точки – предимство за Ботев Враца – победа във Враца с 3:2 и равенство в Пазарджик 1:1