0

Ивайло Чочев донесе победата над Слован Братислава с 1:0 в последната контрола на Лудогорец. Факт е, че за мнозина специалисти да се вадят изводи от приятелски мачове не е много професионално.

Но треньорът на шампионите Георги Дерменджиев със сигурност гледа детайлно представянето на всеки един футболист, защото официалните мачове чукат на вратата и той трябва да знае на кого може да разчита. И сякаш настоящият момент и точно тази подготовка, са преломен момент за бъдещето на Ивайло Чочев в Лудогорец.  Защото сега опитният футболист може да си изкове титулярно място и да избяга от неприятния статут на резерва, който е неприсъщ за него. През пролетта, след трансфера си от ЦСКА 1948, той започна като титуляр в само 4 мача, 2 от които бяха, след като отборът вече бе завоювал титлата си – срещу Черно и Левски. И двата бяха загубени.

Но в момента Чочев се намира в много важен етап на своето бъдеще, защото един от основните му конкуренти от миналия сезон – Клод Гонсалвеш си тръгна като свободен агент и премина в Легия Варшава. Отделно от това най-важният халф на Лудогорец – Якуб Пьотровски, беше на Евро 2024 и ще пропусне цялата подготовка в Австрия.

Още - четете в днешния брой на "Мач Телеграф"