0

Л евски натрупа три последователни неприятни резултата в Първа лига и изпусна общо 7 точки в анонсираната битка за титлата. Това не е нещо, което не се е случвало, но пък няма как да не предизвика тревога сред привържениците или просто да се подмине, пише в анализ днес в. "Мач Телеграф".

Колкото и Станимир Стоилов и Наско Сираков да предупреждават, че този тим, който се гради в момента, е в началото на пътя си и спадовете са логични. И колкото и да предупреждават, че грешки ще има, пък били те и на растежа, няма как когато са се случили, да не се потърсят причините за тях. „Сините“ направиха много силни мачове през първата половина на годината и е нормално при такова представяне очакванията към тях да се вдигат, а не да се свалят.

Реално няма нищо драматично да загубиш срещу традиционно труден противник като Славия и да направиш равен срещу силен и също неудобен съперник в последните 10 години, какъвто е Локомотив Пд. Реално провал в истинския смисъл на думата беше само равенството със Септември. И трите грешни хода обаче можеха спокойно да се избегнат. Най-лесните за забелязване причини за това са головата немощ на отбора в нападение и пускането на леки голове, когато се защитава. Наистина много неприятно две в едно.

И двата проблема бяха изтъкнати от Станимир Стоилов след хикса с Локомотив Пд. И ако за малкото голове, вече многократно е ставало дума и сме ги коментирали, то казусът с вратарите и лесното пускане на голове също си заслужава да бъде разгледан.

Вече доста привърженици се питат: "Дойде ли моментът за амнистия на Ники Михайлов?" И няма как този въпрос да не е на дневен ред при условие, че грешките на Пламен Андреев зачестиха.

Още по темата четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"