0

Ю жнокорейският Чонбук Хюндай Моторс се включва в наддаването за халфа на Лудогорец Каули Оливейра, пишат медиите в азиатската държава, цитирани в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“.

Хегемонът има реална оферта от гръцкия Панатинайкос, която обаче на този етап не го устройва. Според информациите Каули попада в плановете за селекция на корейския тим, който имаше най-много футболисти в националния отбор по време на Мондиал 2022.

Миналия сезон Чонбук завърши на второ място в К-Лигата, като изостана на 3 точки от Улсан, но въпреки това ще играе в Азиатската Шампионска лига. В предните пет сезона Чонбук обаче неизменно печелеше титлата. Откупната клауза на Каули е 2,5 милиона евро, докато от Панатинайкос дават 1,7 милиона евро. В последните пет сезона Чонбук има само един входящ трансфер за 2,5 милиона евро – на бразилеца Густаво от Коринтианс, докато останалите сделки са за играчи между 750 000 евро и 1,2 милиона евро.

Футболистът на Лудогорец Бърнард Текпетей пък ще се включи в благотворителна инициатива в родната Гана. Фондацията на нападателя ще дари пари и предмети на Royal Seed Orphanage в своята родина. Това е дом, базиран в град Офаакор, който осигурява храна, подслон и образование на нуждаещи се деца. В дома живеят 53 сираци и още 80 деца от общността. Домът е създаден през 2002 година. Събитието, на което Фондацията на Бърнард Текпетей ще дари средства, е насрочено за 2 януари 2023 година.