0

Н овият първи вицепрезидент на БФC Фурнаджиев заяви, че има идея за разполагането на повече камери по стадионите и най-вече такива на линията на засадата. 

Но допълни, че всичко е въпрос на финансиране и на съгласуване на условията.

Днес на дербито Лудогорец - Левски в 27-ия кръг на Първа лига ще има трима ВАР-съдии. В европейски мащаб това не е нещо ново, тъй като на финалите в европейските турнири, арбитрите зад монитора са по трима. 

Но президентът на БФC Георги Иванов потвърди, че така ще бъде не само днес, а и в дербито Левски – ЦСКА в неделя.

"Ние сме за честното съдийство, за феърплея, който трябва да властва. Всички отбори трябва да бъдат равнопоставени”, каза Гонзо.

„Затова има трима съдии във ВАР-стаята, предвид важността на мача. Трябва да бъдете сигурни, че ще има трима ВАР-арбитри и на дербито между Левски и ЦСКА. 

Така че това са нещата, които искаме да въведем. Да бъде прозрачно, да бъде феърплей и всички отбори да се чувстват равноправни. 

Лично аз вярвам във феърплея. И аз съм бил винаги човек, който е играл честно. Ако някой друг иска да играе по заобиколния начин, ние не можем да кажем дали ще го направи или не. 

Но нашето желание и моите инструкции към всички комисии, с които днес имах срещи, и с шефовете на съдиите в това число, е всичко да бъде по правилата", мотивира се Иванов. 

Източник: БТА