0

Д раматично недоразумение се получи между Левски и една от клубните легенди.

Знаменитият бивш вратар на „сините” Стефан Стайков-Заека бе цитиран от електронното издание на „24 часа” да хейти ръководството, че е бил забравен за 75-годишнината си:

„Благодаря на Левски, които забравят ветераните. Малките клубове поздравяват своите и честват годишнини на всички, но нашият клуб забравя. Лошо говори за ръководството. Затова ще счупя картата си за влизане на стадиона и ще я хвърля пред централната трибуна. Щом не се сещате за ветераните, екстрата е притеснителна и ви притеснява”.

В същото време обаче на сайта на Левски в деня на рождението на Стайков – 3 октомври (четвъртък), има специална честитка.

„Днес един от най-емблематичните вратари на Левски Стефан Стайков празнува своя 75-и рожден ден.

Роден на 3 октомври 1949 г., юношата на столичния Спартак играе за „сините“ от 1972 до 1981 г. Зад гърба си има 183 мача за първенство, като става шампион през 1974, 1977 и 1979 г., както и носител на купата през 1976, 1977 и 1979 г.

Четвъртфиналист за Купата на УЕФА през 1976 г. и за Купата на носителите на купи през 1977 г. След Левски преминава в пловдивския Локомотив, където печели и Купата на съветската армия през 1983 г.

Има и 19 мача в националния отбор, с който участва на световното първенство във ФРГ през 1974 г. Работи като треньор на вратарите в Левски.

Стайков притежава добър рефлекс и е с вещи намеси в рамката на вратата. Играе в едни от най-паметните срещи за „сините“, сред които е и двубоят с Барселона, като остава една от големите фигури в силния отбор от средата на 70-те.

ПФК Левски честити празника на Стефан Стайков и му пожелава крепко здраве, дълголетие и много щастливи мигове със „синия“ тим”, гласи съобщението на сайта на Левски.