0

С ливнишки герой приземи лидера в Югозападната трета лига Миньор Перник, побеждавайки го с 4:2 на стадиона в Сливница.

Около 500 зрители станаха свидетели на изключително динамичен и атрактивен двубой, който поднесе освен шестте гола, драматични събития около една тежка контузия в игрова обстановка, както и много спортсменска игра от двата отбора, която може да бъде давана за пример. Мачът беше ръководен от елитния рефер Васил Минев, с помощници Георги Великов и Мартин Михайлов.

Миньор Перник

 Миньор Перник
Football24.bg

В 50-ата минута, при игра за висока топка, главите си удариха ужасяващо Димитър Панталеев от Сливнишки герой и влезлият като резерва Веселин Васев, при която играчът в жълто падна на земята, губейки съзнание, разказаха от клуба-домакин в сайта си, публикувайки и снимки. 

Ситуацията бе много драматична и животозастрашаваща, като благодарение на светкавичната намеса на лекарите на двата отбора д-р Васил Димитров и Евгени Колев, опасността за живота на футболиста бе овладяна и той беше транспортиран с линейка към местното Спешно отделение. Минути по-късно стана ясно, че Васев е добре, в съзнание е, и е оставен под наблюдение на медиците в Бърза помощ.

След загубата Миньор остава на върха с 52 точки. Дубълът на ЦСКА е втори с 46 т., следват Вихрен (38), Балкан (Ботевград) (36), Рилски спортист (36), а Сливнишки герой е шести с 35 т.