0

Р уският Спартак Москва ще търси неустойка от Левски заради отказаната от българския клуб договорена контролна среща, съобщиха от московския клуб.

По-рано "сините" взеха решение да отменят всички насрочени контроли с руски съперници на лагера в Дубай с мотив "осигуряване на възможно най-пълноценна подготовка на представителния отбор."

Мачът със Спартак трябваше да се играе на 22 януари.

Както е известно руските отбори - национални и клубни, са изхвърлени от официални състезания и турнири на ФИФА и УЕФА заради агресията на Руската федерация срещу Украйна.

"Спартак ще поиска от Левски плащането на неустойка, установена от договора за мача заради отказа на мача", съобщи пресслужбата на московския клуб, цитирана от sports.ru.

Междувременно футболистите на „Левски“ подновиха тренировки след двудневната пауза по време на зимния си подготвителен лагер в Дубай, съобщиха "сините" на официалния си сайт.

В петък играчите на старши треньора Станимир Стоилов тренираха двуразово на базата си в емирството - "JA Sport & Shooting Center". Бранителите Кристиан Димитров и Жереми Петрис пропуснаха и двете занимания заради травми.

В края на втората тренировка за деня контузия получи защитникът Келиан ван дер Каап. От щаба на Левски не уточняват за каква травма става въпрос.