0

С тарши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез призна разликата в класите в двубоя с Лудогорец.

"Трудно ми е да приемам пораженията, но в момента трябва да приемем, че не сме на нивото на Лудогорец. 

Във футбола не можеш да играеш без стрес, това е част от играта. Понякога е по-добре да разбереш реалността и да признаеш. 

Нямам проблем да приема и критиките. Опитахме се да играем футбол, но просто не успяхме да направим това, което се искаше от нас", коментира след срещата Душан Керкез. 

"Здраво стъпил съм на земята и съм наясно, че това е процес, при който трябва да продължим да работим. 

Иска ми се да приема, че разликата с Лудогорец не е голяма, но те имат изграден манталитет на победители. Ние нямаме такава натрупана увереност. 

Играчите на Лудогорец знаят как да спечелят, дори когато не играят по най-добрия начин. Знам, че е трудно да го приемеш. 

Ботев е клуб, който се бори винаги за трофеи и участие в евротурнирите, но в момента не можем да спечелим срещу Лудогорец. 

Трябва да се погледнем в огледалото и да приемем какво е нашето ниво в момента", каза още наставникът на Ботев. 

Колегата му от Лудогорец Георги Дерменджиев обясни за контузията на любимеца на феновете на Ботев Тодор Неделев, който бе сменен принудително със сълзи в очите.

"Тодор Неделев ще бъде на магнитен резонанс във вторник и ще може да се каже окончателно каква е контузията му. 

Тези неща се случват във футбола. Добре е, че излезе навреме, за да не се усложни повече", уточни наставникът на Лудогорец за контузията на Неделев, който напусна принудително игра в 22-ата минута на мача. 

"Изиграхме един добър мач. Мисля, че Ботев също игра добре днес, но в крайна сметка ние имаме рутината и опита. Тези три точки бяха много важни за нас. Ние много добре разузнаваме противниците и виждаме къде са слабите им места. 

Тези два гола, които реализирахме, са достатъчни за нас. Трябва да продължим да играем по този начин", коментира след мача Дерменджиев.

Източник: БТА