0

Е тър и ЦСКА 1948 завършиха 1:1 в ранния неделен мач от програмата на efbet Лигата. И двете попадение паднаха през втората част, като Педриньо изведе "червените" напред, а в добавеното време Иван Василев изравни за домакините от дузпа за нарушение срещу резервата Ловре Кнежевич.

Първото положение в мача бе в полза на ЦСКА 1948, като в седмата минута Талис бе изведе отдясно, но стреля право в ръцете на вратаря Величков.

В 24-ата минута Етър стигна до първото си положение. Крум Стоянов изведе Ивайло Димитров, който се опита да играе за дузпа в наказателното поле и пропусна удобната ситуация.

Десет минути по-късно Карагарен финтира защитник на Етър, но отправи слаб удар с левия крак.

В 50-ата минута гостите от София откриха резултата. Стив Фуртадо започна атака, която премина през Талис отдясно, а той подаде на Педриньо, който на скорост и без забавяне засече топката в долния десен ъгъл на вратата на Мартин Величков.  

Треньорът на Етър Светослав Петров опита да реагира с четворна смяна малко след час игра, като на терена се появиха Жан-Марк Тибу, Горка Ларучеа, Иван Василев и Ловре Кнежевич.

"Виолетовите" осъществиха териториален натиск в края на мача, но стигаха само до центрирания и търсене на разбърквания в наказателното поле на гостите.

В последната минута на редовното време бе отсъдена дузпа за тима от Велико Търново. Излизащият от наказателното поле Ловре Кнежевич бе бутнат в гръб от Никола Илиев и след преглед на системата за видео асистенция на реферите Васимир Ел-Хатиб отсъди нарушението. Новото попълнение на "виолетовите" Иван Василев хладнокръвно вкара с удар в долния десен ъгъл, докато Даниел Наумов се хвърли вляво.

В третата минута на добавеното време Реян Даскалов стреля с глава след центриране, а топката мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Величков, който не реагира.

ЦСКА 1948 остана на шесто място в класирането, като е на две точки зад Левски и Локомотив (Пловдив), но и с мач по-малко от "сините". Етър все още е последен, но малко съкрати разликата от Ботев (Враца).

Източник БТА