0

А рда победи Септември с 1:0 като гост в София в двубой от 19-ия кръг на футболната Първа лига в България. Успехът бе осми за Арда от началото на сезона и изкачи тима на осмо място във временното класиране с 29 точки. Септември остава 12-и с 15 точки в актива си.

Преслав Боруков вкара победния гол за гостите от Кърджали от дузпа в 44-ата минута на двубоя, а в 12-ата Асен Георгиев пропусна дузпа за Септември. Така столичани не успяха да зарадват треньора си Светослав Петров на днешния му рожден ден.

Първата по-изгодна възможност в мача бе на сметката на Арда. От свободен удар Радослав Цонев стреля към вратата на домакините в шестата минута, но Димитър Шейтанов внимаваше. 

В 12-ата минута Септември получи дузпа за игра с ръка на Умар Сако, а наказателният удар бе отсъден след преразглеждане на ситуацията със системата за видеорбитраж - ВАР. Асен Георгиев обаче не успя да преодолее стража на Арда Анатоли Господинов.

При нова атака за гостите от Кърджали в 29-ата минута Умар Сако насочи топката към вратата на Септември, но удари гледа, а малко по-късно отново уцели десния страничен стълб, пише БТА.

Арда поведе в резултата в 44-ата минута, когато Преслав Боруков бе точен за 1:0 от дузпа, отсъдена за нарушение на Мартин Николов срещу Светослав Ковачев в наказателното поле. За Боруков попадението бе дебютно за Арда и общо пето за сезона. Той имаше нова възможност да се разпише в 52-ата минута, когато след центриране на Деян Лозев засече топката и стреля, но Шейтанов спаси вратата си, а бе отсъдена и засада.

Симеон Александров центрира в атака за домакините в 68-ата минута, Валентин Йосков стреля, но бе неточен.

Влезлият като резерва през второто полувреме за Септември Атанас Кабов центрира в 84-ата минута, Йосков отклони топката към Мартин Петков, който отправи удар, но встрани от вратата на Арда. Ласана Н'Диайе излезе в добра позиция за гостите, но Шейтанов реагира навреме и резултатът остана 0:1.

В следващия кръг Арда ще приеме Локомотив Пловдив на 17 февруари, а ден по-късно Септември ще гостува на Локомотив София.