0

Б ившият български национал Симеон Славчев по всяка вероятност ще приключи предсрочно периода си в полския футбол и ще се завърне в българското първенство, съобщи БТА. 30-годишният халф от София изкара 2 сезона във Виечиста Краков и помогна на амбициозния тим да се изкачи в Трета лига.

След разговор с клубната управа обаче двете страни са стигнали до споразумение отношенията да бъдат прекратени по взаимно съгласие. Славчев ще пътува другата седмица до Полша, за да сложи край на договора си. Всъщност той не е единствен, който ще си тръгне от Виечиста, като освен него отношенията си прекратяват още 19 футболисти.

Пред Славчев вече има две възможности да продължи кариерата си в родната Първа лига. Това са Локомотив София и Локомотив Пловдив.

Халфът има 25 мача за националния отбор на България, но от 5 години треньорите не са го търсили. Кариерата му стартира бурно в Литекс Ловеч, откъдето е продаден на португалския гранд Спортинг Лисабон. Следват периоди в английския Болтън Уондърърс, кипърския Аполон Лимасол и полския Лехия Гданск. През 2018-а е в азербайджанския колос Карабах, където за две години има 39 мача в европейските клубни турнири и в тях бележи 3 гола.

Впрочем, Славчев у нас вече се е подвизавал в Локо София (2019/2021), след като преди това мина за кратко и през Левски.